Vuoden 2018 Superruoka – palkinnon saanut Mikroveda® Life

Mikroveda® Lifen maitohappobakteereilla on erityisominaisuuksia

Useiden tiedemiesten ryhmä tutki hyvien bakteerien terveysvaikutuksia yli 50 vuotta sitten Japanissa. Tutkimus aloitettiin jo 1960-luvulla. 1980-luvun alussa kehitettiin geneettisesti muuntelemattomista mikro-organismeista seos, jossa oli mukana erityisiä ominaisuuksia omaavia, ns. hyviä, hyödyllisiä bakteerikantoja.

Aluksi tätä hyvien bakteerien seosta pidettiin vaihtoehtona maatalouden kemikaaleille. Jopa saastunutta maaperää voitiin tämän bakteeriseoksen avulla elvyttää viljelykuntoon. Vuonna 1982 tästä hyvien bakteerien seoksesta kehitettiin ihmisille Mikroveda® Life -niminen valmiste.

MikroVeda® Life sisältää aerobisia ja anaerobisia, tehokkaita bakteereita, yhteensä 33 erilaista maitohappobakteerikantaa. MikroVeda® Life sisältää myös 20 eri yrtti- ja kasviuutetta, lakkakääpää eli reishiä, viinirypäleensiemenjauhetta, vitamiineja, mineraaleja, hivenaineita ja bioflavonoideja. 
 

Mikroveda® Lifen maitohappobakteerit kuntouttavat ja puhdistavat suolistoa

Mikroveda® Life sisältää erityyppisiä hyödyllisiä bakteereja, kuten maaperäisiä bakteereita, fotosynteesibakteereita, maitohappobakteereita ja probioottisia hiivoja. Fotosynteesibakteerit puhdistavat suolistoa ja maaperäinen bakteeri Bacillus subtilis erittää ruoansulatusta helpottavia entsyymejä, kuten amylaasi-, proteaasi- ja lipaasientsyymejä. 

Mikroveda® Lifen bakteerikannat ylläpitävät tervettä suoliston mikrobiomia lääkekuurien yhteydessä, matkoilla sekä ennaltaehkäisevästi arjessa. Hyvät bakteerit ovat myös avuksi, kun maito tai vilja ei sovi tai, kun tarvitaan apua ruoan allergeeneja vastaan. Suoliston hyvillä bakteereilla on iso rooli ravintoaineiden imeytymisen edistäjinä ja maha-suolikanavassa ne tuottavat myös vitamiineja (mm. biotiinia, foolihappoa ja K-vitamiinia).
 

Mikroveda® Lifen valmistus alkaa fermentoinnilla

Kasvikunnasta peräisin olevat raaka-aineet liotetaan ja valmistus alkaa kaskadifermentaatiolla. MikroVeda® Life -fermentaatiossa maitohappobakteerikoostumus on aivan erityisen stabiili, joten siksi ravinteet liukenevat erittäin tehokkaasti ja muuttuvat biologisesti hyödynnettäviksi. Mikroveda® Lifen fermentaatioprosessissa käytetään useampia eri bakteerikantoja. Nämä bakteerikannat tuottavat lisää luonnollisia entsyymejä, vitamiineja ja antioksidantteja, joita pelkät maitohappobakteeriviljelmät eivät kykene tuottamaan. 

Koska suolistossa on paljon yhdessä eläviä (kommensaalisia) mikro-organismikantoja, Mikroveda® Lifen kaltaisen monimikrobivalmisteen vaikutus on huomattavasti tehokkaampi, kuin pelkän maitohappobakteeriviljelmävalmisteen.

Mikroveda® Lifen sisältämät hyödylliset bakteerit hellivät suoliston limakalvoa ja sen suojamekanismia. Mikroveda® Life on elävä ja siten tehokas valmiste, sillä sen maitohappobakteerit säilyvät aktiivisena myös tuotteen avaamisen jälkeen ja käytön ajan. Mikroveda Life ei sisällä lainkaan inuliinia, koska inuliini saattaa entisestään ärsyttää tulehtunutta suoliston limakalvoa. Mikroveda® Life on luonnonmukainen, biologisesti sertifioitu ravintolisä, joka tukee ruoansulatusta, edistää suoliston toimintaa ja on hyvä apu painonhallinnassa.
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.